Fundació Vilagran-Maristany de suport a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà

Fundació Vilagran-Maristany de suport a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà

El Ple aprova cedir a la Fundació Vimar un local per instal·lar-hi els seus serveis centrals.
 
El Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va aprovar ahir la cessió a la Fundació Vilagran Maristany (Vimar) d’un local per instal·lar-hi les oficines centrals d’aquesta entitat que treballa per oferir serveis a persones amb especials capacitats al Baix Empordà. L’acord es va aprovar amb 16 vots favorables (ERC-5, Junts-4, Avancem-2, PSC-3, Republicans-1 i PP-1) i una abstenció (CUP-1), i permetrà cedir a la Fundació Vimar l’espai que ocupava el Rober Parroquial i Municipal, situat a l’Avinguda de la Unió. D’aquesta manera aquest local municipal conserva la seva funció social, un cop el Rober va finalitzar la seva activitat.
 
L’acord permetrà a la Fundació Vimar disposar d’un nou espai de gairebé 150 metres quadrats per instal·lar-hi els seus serveis centrals des d’on gestionarà les tasques d’administració i finances, la gestió de compres, de recursos i manteniment, així com els serveis de qualitat i innovació, recursos humans, comunicació, relacions institucionals i captació de fons. L’Ajuntament cedeix així aquest local situat a l’Avinguda de la Unió i la Fundació Vimar es farà càrrec de la reforma per adaptar-lo a les seves necessitats. Actualment Vimar té els seus serveis centrals a Palamós, en un espai que degut al creixement d’aquesta entitat ha quedat petit.
 
La Fundació Vimar gestiona a Sant Antoni la Llar Residència La Gavina, que dóna servei a 10 persones, ateses per 6 professionals. Aquesta residència té la seva ubicació en dos pisos cedits per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.
 
La Fundació Vilagran Maristany és una fundació privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 1999 i que té com a principal objectiu promoure accions encaminades a afavorir les persones que tinguin una especials capacitats i que resideixin al Baix Empordà. Vimar, que actualment té 64 empleats, treballa perquè totes les persones amb discapacitat del Baix Empordà tinguin acolliment residencial, atenció diürna i programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar. En el marc d’aquest objectiu Vimar ofereix serveis de suport i serveis d’acolliment residencial en 7 centres en diferents poblacions del Baix Empordà per atendre les necessitats de persones amb especials caoacitsts i promoure la seva autonomia, un dels quals està situat a Sant Antoni de Calonge.
 
El local on s’instal·larà Vimar ja tenia una funció social, ja que acollia el Rober Parroquial i Municipal, una entitat que es va crear l’any 1993, amb l’objectiu d’ajudar a les famílies amb dificultats econòmiques i subministrar-los roba, i des de llavors va anar creixent i ampliant el volum de roba que gestionava. Aquest servei funcionava gràcies a la participació de persones que de forma voluntària destinaven una part del seu temps a aquesta activitat. El Rober va tancar les seves portes l’any passat, per manca de relleu de voluntariat.