Fundació Vilagran-Maristany de suport a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà

Fundació Vilagran-Maristany de suport a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà

Aquí us deixem l’enllaç a la notícia publicada el dia 24 de setembre, en relació al finançament per part de tots els municipis del Baix Empordà de la Residència Els Estanys.

http://news.rpa.cat/2019/09/23/financament-comarcal-per-la-nova-residencia-vimar-de-platja-daro/

L’assumpte s’ha tractat en el Consell d’Alcaldes del Baix Empordà aquest dilluns al vespre

El Consell d’Alcaldes del Baix Empordà ha acordat que tots els municipis del Baix Empordà participaran en el finançament del projecte de construcció i equipament de la nova residència i centre de dia Els Estanys, de la Fundació Vilagran-Maristany (VIMAR), a banda dels recursos econòmics que aportaran altres administracions i l’Obra Social La Caixa.

La contribució de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro en el projecte és la cessió dels terrenys i la bonificació dels 120.000 euros de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres. L’alcalde, Maurici Jiménez, ha explicat que la fundació ja disposa de la llicència d’obres i els treballs podrien començar a finals d’octubre.

Com que l’equipament donarà servei a tota la comarca, els 35 municipis restants del Baix Empordà aportaran 4 euros per habitant per a cobrir els 500.000 euros que falten. La gestió d’aquests recursos es canalitzarà a través de la Diputació de Girona.

La nova residència es farà entre l’Skateparc i el Parc dels Estanys

La nova residència es construirà en una parcel·la que està situada a l’avinguda de Londres. Serà un edifici de doble planta amb una superfície construïda de 1.933,32 m² . Pels responsables de la fundació l’espai gaudeix de les característiques apropiades per a la construcció de la residència, un espai físic, segur, respectuós i digne dins la comunitat i respon a les necessitats de les persones que han de viure, tenint en consideració l’accessibilitat, la seguretat i la qualitat de vida.